LAWATAN TURUN PADANG KETUA SETIAUSAHA KEMENTERIAN SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR KE MERAPOH PAHANG

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif

LAWATAN TURUN PADANG KETUA SETIAUSAHA KEMENTERIAN SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR KE MERAPOH PAHANG

 

YBhg. Dato’ Sri Azizan Bin Ahmad,  Ketua Setiausaha Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar, telah mengadakan Lawatan Turun Padang Ke Taman Negara Pahang, Sungai Relau pada 13 Januari 2018.

 Lawatan YBhg Dato’ Sri KSU telah diiringi oleh YBhg Dato’ Abdul Kadir bin Abu Hashim, Ketua Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) Semenanjung Malaysia, YBrs Dr Megat Sany bin Megat Ahmad Supian, Setiausaha Bahagian Pengurusan Biodiversiti dan Perhutanan (BBP) NRE, YBrs Encik Noor Alif Wira bin Osman, Pengarah Bahagian Ekopelancongan Ibu Pejabat PERHILITAN dan YBrs Encik Ahmad Azhar bin Muhammed, Pengarah PERHILITAN Negeri Pahang dan Pegawai Kanan NRE dan Jabatan.

 Selain melawat Projek Pembangunan Kemudahan Pelancongan Dan Aktiviti Rekreasi Di Taman Negara Pahang, Sungai Relau. YBhg Dato’ Sri KSU juga telah dibawa untuk melawat Projek Eco Viaduct Sg. Yu, Kuala Lipis Pahang yang merupakan salah satu inisiatif Kerajaan dalam mengurangkan kejadian ‘roadkill’ di kawasan tersebut.

 YBhg Dato’ Sri KSU kemudian telah menyertai Majlis Penutup Mt. Tahan Climbathon yang diadakan di Taman Negara Pahang, Sungai Relau, Merapoh sebagai tetamu kehormat. 

 

 

Cetak