A- A A+
A A |   Arial | PT Sans | Century |

                        
 Soalan Lazim | Hubungi Kami | Aduan & Maklumbalas | Peta Laman

Program Projek Mega BAKSIS FH UPM Fakulti Perhutanan Bersama Paya Indah Wetlands

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif

Satu Program Projek Mega BAKSIS FH anjuran Fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia dengan kerjasama Paya Indah Wetlands, Jabatan PERHILITAN telah diadakan pada 5 hingga 7 Mei 2017 di Paya Indah Wetlands, Dengkil, Selangor.

Majlis Perasmian Program tersebut telah disempurnakan oleh Tuan Ketua Pengarah Jabatan PERHILITAN Semenanjung Malaysia, YBrs En Abdul Kadir Bin Abu Hashim. Majlis ini juga dihadiri oleh Penguasa Paya Indah Wetlands, En Petra Bin Sulai, Dekan FH, Prof Dr Mohamed Zakaria Hussin, pegawai kanan FH, pegawai kanan Paya Indah Wetlands, Ketua Kampung Selangor Dredging serta mahasiswa FH.

Pelbagi aktiviti telah dijalankan termasuklah aktiviti pembersihan dan keceriaan di kawasan pejabat, kawasan plot, kolam Burung Undan, kawasan kandang badak air serta aktiviti penanaman pokok karas (Aquilaria malaccensis).

Satu Program Projek Mega BAKSIS FH anjuran Fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia dengan kerjasama Paya Indah Wetlands, Jabatan PERHILITAN telah diadakan pada 5 hingga 7 Mei 2017 di Paya Indah Wetlands, Dengkil, Selangor.

Majlis Perasmian Program tersebut telah disempurnakan oleh Tuan Ketua Pengarah Jabatan PERHILITAN Semenanjung Malaysia, YBrs En Abdul Kadir Bin Abu Hashim. Majlis juga dihadiri oleh Tuan Penguasa Paya Indah Wetlands, En Petra Bin Sulai, Dekan FH, Prof Dr Mohamed Zakaria Hussin, bersama pegawai kanan FH, pegawai kanan Paya Indah Wetlands, Ketua Kampung Selangor Dredging serta mahasiswa FH.

Beberapa aktiviti yang telah dijalankan termasuklah aktiviti pembersihan dan keceriaan di kawasan pejabat, kawasan plot, kolam Burung Undan, kawasan kandang badak air serta aktiviti penanaman pokok karas (Aquilaria malaccensis) sebanyak 100 batang pokok.

 • 1
 • 6
 • 7

  Cetak Emel

  Comments are now closed for this entry

  INFORMASI
  Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) 
  Semenanjung Malaysia
  Km 10, Jalan Cheras
  56100 Kuala Lumpur
  Tel : 03-90866800       Fax : 03-90752873
  Email : webmaster[at]wildlife[dot]gov[dot]my
                       
  TAG POPULAR
                          
  PAUTAN  
   Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Portal Rasmi Kementerian Air, Tanah dan Sumber Asli footerMSC  
  Logo Biro Pengaduan Awan BPA Logo Prestariangfor upload Screen Shot 2017 06 05 at 2.55.50 PM 
                           
  MEDIA SOSIAL 
  Facebook icon Twitter icon Instagram Youtube icon RSS icon Mobile icon
     
  STATISTIK

  Jumlah Pelawat : 2925029

  Kemaskini : 29 September 2020.