Kunjungan Hormat Sarawak Forestry Corporation

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pada 5 Februari 2020 (Rabu), Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara Semenanjung Malaysia (PERHILITAN) telah menerima satu Kunjungan Hormat dari Sarawak Forestry Corporation (SFC) di Ibu Pejabat PERHILITAN, Cheras.

Kunjungan Hormat yang dihadiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif SFC, Tn Haji Zolkipli Mohamad Aton dan Pengurus Besar Mr. Oswald Braken Tisen ini telah disambut oleh YBhg. Dato’ Abdul Kadir bin Abu Hashim , Ketua Pengarah Jabatan PERHILITAN dan Pegawai Kanan Jabatan. Satu taklimat Jabatan dan Pengurusan Hidupan Liar di Semenanjung Malaysia telah diberikan kepada delegasi sebelum sesi perbincangan diadakan.

Objektif lawatan adalah untuk membincangkan tentang penganjuran "Malaysian Conservation Conference 2020" yang bakal diadakan pada Oktober 2020 bertempat di Kuching Sarawak. Pihak Sarawak Forestry Corporation menjemput Jabatan PERHILITAN untuk menjadi penganjur bersama persidangan ini disamping pihak Sabah Wildlife dan Sabah Parks.

YBhg. Dato' Ketua Pengarah bersetuju akan kerjasama dalam penganjuran persidangan ini dan melihat ini sebagai usaha yang baik dalam mewujudkan keseragaman dalam perlaksanaan usaha-usaha konservasi hidupan liar dan taman negara.

 • Sfc 1

  Sfc 1

 • Sfc 2

  Sfc 2

 • Sfc 3 2

  Sfc 3 2

  Print